Θοδωρής Τσούτσος

Αρκεί να μην είναι το τέλος, αλλά η αρχή!

Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει στο sport-fm.gr για τα θετικά της εμφάνισης του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα, αλλά επισημαίνει & τον κίνδυνο του αποπροσανατολισμού σε αυτή τη μεταβατική περίοδο για την ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας μιας νέας ομάδας. Σε όλα τα επίπεδα. Αγωνιστικά, σε νοοτροπία, σε φιλοσοφία. Σε αυτή τη διαδρομή ασφαλώς και χρειάζεται αποτελέσματα όπως αυτό με τον Αστέρα. Τα οποία θα επιβεβαιώνουν ότι κάτι γίνεται, ότι υπάρχει πρόοδος, όχι στασιμότητα.

Αυτό που δεν χρειάζεται ο Παναθηναϊκός είναι να αποπροσανατολίζεται από αγώνα σε αγώνα. Αυτό που έκανε με τον Αστέρα για φέτος είναι η εξαίρεση, δεν είναι ο κανόνας. Για να φτάσει στο σημείο αυτό να το αντιστρέψει και να είναι ο κανόνας μια εμφάνιση όπως αυτή του Κυπέλλου και η εξαίρεση μια εμφάνιση τύπου Λεβαδειακού (0-0), έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του.

Το γνωρίζει πολύ καλά αυτό ο Μαρίνος Ουζουνίδης, το εφαρμόζει μαζί του η διοίκηση, το αντιλαμβάνονται πλέον και οι ποδοσφαιριστές. Από αυτό που είδαμε κόντρα στον Αστέρα, ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει ακόμη αρκετά. Στην πραγματικότητα, έχει προαναγγελθεί, άρα και αποφασιστεί.

Ακριβώς για αυτό λέμε ότι το επικίνδυνο σε μια ομάδα που βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, είναι να χάσει το δρόμο της δίνοντας μεγαλύτερη βάση από όση τους πρέπει σε εμφανίσεις - παρενθέσεις. Ο κανονικός Παναθηναϊκός δεν είναι ούτε αυτός που είδαμε με τον Αστέρα ούτε εκείνος που είχαμε δει κόντρα στον Λεβαδειακό. Αν το κριτήριο για το πώς θα διαμορφωθεί η ομάδα και πώς θα συνεχιστεί αυτό το πρότζεκτ που έχουν ξεκινήσει στο τριφύλλι είναι τέτοιοι αγώνες, το αποτέλεσμα θα λαθέψει.

Αυτό που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη συνέπεια στη διαδρομή του και εμπιστοσύνη σε αυτό που κάνει. Διότι έτσι θα αρχίσει να έρχεται και η διάρκεια, που είναι απαραίτητη στις ομάδες υψηλών στόχων και που τόσο πολύ έχει λείψει από τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια.

Ασφαλώς και υπάρχουν θετικά από τον αγώνα με τον Αστέρα. Καταρχάς η πρόκριση. Είναι απαραίτητο για τον Παναθηναϊκό αφενός να βγάλει τη χρονιά έχοντας μπροστά του τη σημαντική πρόκληση του Κυπέλλου και αφετέρου να τεστάρει τον εαυτό του σε ματς όπως αυτά που έρχονται στα ημιτελικά, πιθανόν και στον τελικό. Επίσης, σε αυτό το ματς έγινε πιο φανερό από οποιοδήποτε άλλο ότι πλέον και οι ποδοσφαιριστές αρχίζουν και μπαίνουν στην αγωνιστική φιλοσοφία και στη νοοτροπία που θέλει ο οργναισμός Παναθηναϊκός να έχουν και που έχει κληθεί να εφαρμόσει ο Ουζουνίδης.

Ολα αυτά είναι κέρδη για τον Παναθηναϊκό, που προφανώς θα τα βρει μπροστά του. Και στην πορεία, πιθανότατα θα προκύψουν κι άλλα κέρδη. Υπάρχει πλέον φως στο τούνελ. Αρκεί να γίνει εντελώς κατανοητό ότι ο αγώνας με τον Αστέρα δεν ήταν το τέλος, αλλά η αρχή για την ομάδα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x